Povodom dodjele Književne nagrade ”Musa Ćazim Ćatić” za najbolju učeničku pjesmu, a u sklopu kulturne manifestacije ”Musini dani” u Odžaku je 21.3.2015.godine održan svečani program.  Naša škola, Gimnazija ”Musa Ćazim Ćatić” također je bila dio tog programa.

”Hej, ja slikam, sviram, pjevam…” naziv je tačke koju su izveli naši učenici, gdje su publici približili Ćatićev život uz njegovu biografiju popraćenu recitacijom i interpretacijom njegovih pjesama, kao i zvukom gitare.

Cilj ovakve manifestacije i međusobne saradnje, kao i sam poziv za učešće na nagradnom konkursu za najbolju učeničku pjesmu, jeste da se njeguje sjećanje na Ćatićev lik i djelo.

Kako su na konkursu učestvovale sve osnovne i srednje škole sa područja općina Odžak i Tešanj, bilo je i mnogo nagrađenih. U rangu srednjih škola, Zerina Mujkanović, učenica IV-a razreda Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić”, osvojila je treće mjesto, a Sajra Agić, Selma Hasaničević i Harun K. ,također učenici naše škole, nagrađeni su prvom zbirkom Ćatićevih pjesama.

Druženje je proteklo ugodno, je su domaćini bili veoma ljubazni, a ovom prilikom im se iskreno zahvaljujemo i nadamo još boljoj i uspješnijoj saradnji.