Poziv za prijavu za sekciju je otvoren do 18.10.2015. Ovdje ću vam ukratko odgovoriti na brojna pitanja koja sam dobila putem privatnih poruka.

Naime, pokrovitelj sekcije na našoj općini je Gimnazija ‘Musa Ćazim Ćatić’ koja nam je ustupila prostor i vrijeme kako u samoj školi tako i na svojim web portalima. Tako da će se sekcija održavati dva puta sedmično u kabinetu informatiike Gimnazije poslije nastave u drugoj smjeni (za sada su to termini ponedjeljak i srijeda od 18:30 – 20:00, ali ostavljamo pravo na izmjene). Predavač će biti Estela Ramić kao član udruženja BHOI, bivši takmičar i učesnik na svjetskim i evropskim informatičkim olimpijadama, i trenutni profesor matematike u srednjoj školi. I ostali zainteresovani profesori informatike su dobrodošli da se pridruže kao predavači (više informacija na www.bhoi.net).

Predznanje za sekciju nije potrebno. Testiranje se vrši isključivo radi ograničenog broja učesnika, kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada tema i interaktivna komunikacija s predavačem. Sadržaji sekcije su ukratko objašnjeni na zvaničnoj web stranici Udruženja.

Prethodnih godina sekcije su uspješno održane za srednjoškolce iz Breze, Visokog i Sarajeva, gdje je bio zastupljen jednak broj i momaka i djevojaka. Na stranici www.bhoi.net potražite izvještaje i fotografije za više informacija.
Sada se pruža mogućnost i vama. Prijavite se.

Za dolazak i odlazak sa sekcije ste sami odgovrni ( i vaši roditelji), znači nije organizovan prijevoz. A dobrodošli su učenici bilo koje škole, bilo kojeg spola, bilo kojeg predznanja, bilo koje općine, samo je važno da želite da naučite da programirate. A mi garantujemo kvalitetu i zabavu smile emoticon

Dobrodošli !

12046709_10207153654215344_614867140851681296_n