Protekla dva dana (pon. i uto.)  U zeničkoj “Areni Husejin Smajlović” održano je kantonalno takmičenje iz košarke i rukometa za muškarce i djevojke.

U ponedjeljak 24.4.2018. nastupali su naši košarkaši. Predvođeni prof. Hadžan Zaimom našim momcima za dlaku je promakao plasman u finalnu utakmicu, ali su se kući ipak vratili sa medaljom pobjedivši u utakmici za treće mjesto. Čestitamo našoj ekipi koju su činili: Turkić Din, Kašibović Harun, Kasumagić Tarik, Ćostović Ensar, Hotić Almedin, Bahtić Dino, Ramić Vedad, Omahić Nedim, Kršić Sanjin i Hadžan Arnes.

Rukometaši i rukometašice nastupali su dan kasnije tačnije u utorak 25.4.2018, međutim nisu bili uspješni kao košarkaši. Muškarci kao i djevojke dali su svoj maksimum koji ipak nije bio dovoljan za prolaz u polufinale. Ekipu rukometaša kao i rukometašica predvodio je prof. Avdić koji je izrazio posebno zadovoljstvo uzornim sportskim ponašanjem naših učenika. Ekipu rukometašica činile su: Muminović Amila, Halilović Azra, Kahrović Zerina, Mujkanović Emina, Deljkić Sabrina, Mahmutović Armenka, Sinanović Rabija, Balić Hana, Srkalović Amila i Srkalović Belma.

Ekupu rukometaša činili su: Bukvić Amar, Đonlagić Amar, Kasumagić Tarik, Hotić Almedin, Ćostović Ensar, Mandžukić Ajdin, Muharembegović Kerim i Bašić Refik.