Danas su našu školu posjetili predstavnici privatnog univerziteta Sarajevo Scool of Science and Technology (SSST) i predstavili mogućnosti studija i stipendiranja studenata na ovom univerzitetu. Pored dekana, predstavnika univerziteta i studentice Sumeje Ahmetlić, školu je posjetio i uvaženi gost, bivši član predsjedništva RBiH, gospodin Ejup Ganić, akademik i profesor Mašinskog fakulteta u Sarajevu.

(Diplomirao i magistrirao na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirao na Tehnološkom institutu u Bostonu, SAD. Radio kao samostalni istraživač u Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu, asistent-istraživač na Massachusetts Institut of Technology (MIT), Cambridge, stariji istraživač na Union Cambridge Corporation-Linde Division, New York, docent na univerzitetima u New Yorku i Chicagu, vanredni profesor University of Illinoisat, Chicago, direktor UNIS-Instituta, gostujući profesor Univerziteta Lomonosov (Rusija).

Objavio preko 100 naučnih i stručnih radova, među kojima “Handbook of Heat Transfer Fundamentals”, “Experimental Heat Transfer”, “Engineering Turbulence Modelling and Measurements”.

Predsjednik Zajednice univerziteta BiH, predsjednik Odbora za naučno-istraživački rad Mašinskog fakulteta, član American Nuclear Society i više drugih naučnih i stručnih asocijacija. Dobitnik nagrade “Veselin Masleša”.)

Iskazao je svoje zadovoljstvo posjetom Tešnja i rekao da inače nema direktni kontakt sa gimnazijalcima, ali da je veoma zainteresovan za učenike tešanjske Gimnazije.