Petak 10.6.2016. bio je veoma značajan za Gimnaziju ,,Musa Ćazim Ćatić” , a posebno za generaciju učenika 2012-2016. Naime, tog petka u amfiteatru škole uručene su diplome našim maturantima kao kruna njihovog četverogodišnjeg školovanja i ulaznica za nova vrta jednog dijela njihovog života.

Od 84 ovogodišnja maturanta 21 je oslobođen polaganja mature zbog ostvarenog odličnog uspjeha u svim razredima pa je maturu polagalo 63 maturanta, a srednja ocjena nakon polaganja maturskog ispita je 4,7.

Na svečanoj dodjeli upriličen je i prigodni program gdje je proglašen i učenik generacije. Za tu titulu borili su se učenici koji su u toku četverogdišnjeg školovanja imali prosjek ocjena 5,0 kao i učešća i zapažene rezultate na takmičenjima. Na kraju je odlučeno da je to naš dragi učenik Emin Širbegović i mi mu od srca čestitamo.

Također, na ovoj svečanosti promovisan je i školski list Gimnazijalac sa svim aktivnostima i dešavanjima u ovoj školskoj godini.

Svaki kraj je tužan, nama je odlazi jedna generacija, a njima jer se rastaju i ostavljaju zajedničke školske uspomene. Ostaju i nama uspomene na jednu lijepu mladost koja sada polahko traga za novim prostorima i novim uspjesima. Želimo im puno sreće.

Indira S., prof.

maturanti 2016