Boračke organizacije, organizacije ratnih vojnih invalida i porodice šehida sa područja cijele Federacije BiH, kao i svakog prvog petka u mjesecu septembru, posjetili su Memorijalni centar u Potočarima. Delegacije predvođene Ministrom za pitanja boraca FBiH Zukanom Helezom ugostio je v.d. načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković.


Naših petnaest učenika pozvano je da u ime Udruženja boraca Tešnja polože cvijeće na spomen obilježje. Nakon polaganja cvijeća, a prije džuma-namaza u musali Memorijalnog centra održan je historijski čas, a nakon džume učenici su posjetili „Fabriku akumulatora“ koja se nalazi preko puta Memorijalnog centra. To je zgrada iz predratnog doba koju je koristio holandski bataljon kao svoje sjedište od 1994. do 1995. Tu su učenici posjetili Crnu sobu i izložbu fotografija i pogledali su prigodan film.
Zahvaljujemo se Udruženju nezaposlenih demobilisanih boraca Tešanj i Ministarstvu za boračka pitanja što su nas pozvali i pružili šansu da budemo dio ovog značajnog susreta.