Eh, šta reći o ovoj našoj sekciji. Najjednostavnije rečeno, odmor za dušu nakon napornog školskog dana. Ova sekcija nije samo učenje načina pisanja i ponavljanja onoga što smo taj dan radili na času bosanskog jezika, već je ta sekcija i za druženje i odmor, za priču među učenicima…

Takođe, mi donosimo neke svoje radove, sastave, pjesme, čitamo ih, te poslije dalje komentarišemo. Profesorica nam ukazuje na neke greške te ih svi zajedno ispravljamo, kako bi nam sastavi bili što bolji. Inicijator ovoga svega je prof.Amela Prnjavorac kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo, iz razloga što je uvijek tu da nam da savjet, da nas oraspoloži… Jednostavno, to je naš mali kutak gdje smo jedni uz druge i kada se smijemo i kada „plačemo“.

Članovi naše sekcije su: Amina Rakić, Edah Srkalović, Almina Škrebo, Zerina Drkenda, Medina Hadžić, Nejla Turkeš… I naša su vrata otvorena svima koji žele da otvore svoju dušu pisanjem.

O literarnoj sekciji na tportal.ba

Pjesničko veče posvećeno Musi Ćazimu Ćatiću

Nek tvoje bude sve, daj meni sunovrate

 Odlaziš! Tako je nekada sve bilo kao u snu, kao nešto vječno, besmrtno… Gdje je nestala sva ljubav, sve one riječi velike? U grudima mojim ipak još osjećam toplinu i žar, jer tvoje divne oči, tvoje usne i dalje pjevaju bajne pjesme u mojoj duši. Voljela bih znati gdje izviru tvoje sjenke što po sobi gledam, ali ipak se predajem, jer u svemu samo tebe vidim. Svaki novi dan, lažem sebe, lažem da je bolje, da te zaboravljam, ali dokle ću moći. Dokle će moje srce da podnese laži. Ne znam ni sama. Možda neko drugi dođe na tvoje mjesto, ali taj neko više nikada neće biti ti, to znam. Zato ću živjeti u očaju i bolu. I ne, neću okrenuti glavu kada te sretnem negdje, proći ću mirno kao da nikada nismo djelili iste snove i iste misli. Slagat ću čak i tebe da mi nije stalo, stavit ću lažan osmijeh na lice, ali moje srce plakat će jer zna da si samo ti onaj kojeg sam voljela i da je samo ta ljubav prava i čista i da se neće ugasiti čak ni pod koprenom viječitih snijegova.