4D – Matematicko-informatički smjer

 Zerina, Vasva ,Ajla, Sedina, Halida, Minela, Selma, Dzenana, Nisveta, Ajna.

Adnan, Jasmin, Dzenan, Muhamed, Harun, Haris, Mirsad, Alan, Jusuf, Ismail, Dino M., Dino S., Adem, Benjamin.

TO JE TA EKIPA. : )

  Oduvijek se govori da se najljepše uspomene u životu nose iz srednje škole. Međutim, toga postanemo svjesni tek kada se bliži kraj srednjoškolskim danima. Ma, bilo je nama oduvijek lijepo skupa. Samo, brzo je prošlo. Uskoro se bliži kraj jednom poglavlju našeg života i početku nečeg sasvim novog. Sama ta činjenica nas pomalo i plaši i raduje. Raduje nas jer, donosimo velike odluke u svom životu i biramo životni put. Ali činjenica da možda neke kolege iz školske klupe nećemo tako često vidjati pomalo nas sve rastuži. Svi to osjećamo, i ovih dana smo bliskiji nego ikad do sad.
Toliko toga se može reći o našem razredu. Uvijek smo bili drugačiji od ostalih i posebni. Znali smo kako da nam bude zabavno, međutim to nas je često stajalo dosta neopravdanih izostanaka, smanjenih vladanja. Ali, nakon mjesec dana vladanje se vrati i zaboravi se i da je bilo smanjeno, a uspomene naše ostaju. A naravno, ima ih mnogo. Sve su lijepe, a ono loše i ako se nekad desilo zaboravi se.

Svako od nas zaslužuje  da se napiše nešto o njemu.
Naš razred broji 24 učenika. Muškarci su u većem broju, ali mi cure uvijek preuzimamo incijativu, ili barem mi tako mislimo.

Nažalost, imali smo mi puno izostanaka, neopravdanih časova i smanjenih vladanja, ali nije sve tako crno. Mi smo zapravo, razred kao i svaki drugi. Učimo koliko možemo, trudimo se da budemo što bolji. Na kraju uvijek dobro prođemo. Ocjenama budemo zadovoljni. Profesori budu zadovoljni našom disciplinom. Ipak mi smo samo učenici. Imamo i dobrih i loših strana.

Prvo ćemo predstaviti djevojke, jer ipak dame imaju prednost.
Iako smo u manjem broju (ima nas samo 10), lijepo se slažemo sa muškarcima i zajedno smo veoma složni. Počet ću od zadnjih klupa. Dženana, Nisveta, Minela i Selma su četiti  najbolje prijateljice još od početka školovanja i nerazdvojne su. Veoma su složne i nikad se ne svađaju između sebe.Također, matematika im je jača strana i veoma su dobre u tome. Vesele su i pozitvne osobe.  Njihovo prijateljstvo je prijateljstvo koje će da traje za cijeli život.
Zzzzzerina je jedna veoma pozitivna i vesela osoba, i super prijateljica. Također je veoma pametna i uvijek spremna pomoći. A pamtit ćemo je, između ostalog po žvakanju žvake na Filozofiji i naravno po puno prelijepih stvari.

Halida je najsvestranija osoba u razredu. Ona je naša glumica, pjevačica i još dosta toga. Svi je volimo, jer je uvijek nasmijana i puna pozitivne energije. Također odlična je učenica.
Vasva je jednom prilikom na času latinskog dobila nadimak Vasvare. Za nadimak je zalužan Jusuf. Vasvare je odlična učenica i još bolja osoba. Navija za Želju i voli puno plavu boju. O njoj se može puno toga reći, jer je veoma posebna svima nama.

Sedina je najvrednija učenica u razredu.Također, izvršava veoma važnu funkciju,a to je zamjenik predsjednika. I veoma smo ponosne na nju. Osim toga, uvijek je nasmijana i spremna za šalu. Naš razred ne bi bio to što jeste bez naše Sediiii.

Ajna također  navija za Želju. To se jednostavno mora spomenuti. Ajna je veoma draga i fina osoba i voli pomagati.
Ove godine većina važnih pozocija u našem razredu pripada muškarcima. Tako da ću prvo da predstavim rukovodstvo razreda.
Predsjednik – Adem. S pravom mu pripada ta pozicija, jer je uvijek spreman boriti se za naš razred i nema te situacije iz koje nas ne može izvući. Adem je također jedan od najboljih matematičara. A pored toga, uvijek nas nasmijava i uveseljava.
Blagajnik – Dženan. Šta reći za njega? Naravno, sve najbolje i stvarno je zaslužio ovu poziciju. I obavlja je sa velikom odgovornošću. Svaka čast Dženo. Dženu volimo iz puno razloga. Uvijek je iskren i pošten. Nasmijava nas i unosi lijepu atmosferu u razred.

Alan  je jedno od najpametnije djece u cijelom razredu. Alan je veoma svestran i više-manje mu sve ide od ruke. Kao i ostali učenici u ovom razredu, veoma je pozitivna osoba i uvijek je veseo.

Jasmin je naš muzičar. Osim što svira gitaru, veoma je pametan, a najbolje mu ide informatika. Mnogo puta smo uživali u njegovoj svirci. Toliko puta nam je uljepšao odmore svojom muzikom. I pamtit ćemo ga po tome.

Adnan je super osoba. Samo ponekad ima problema sa pričanjem na času, kao i svi mi. Ali šta ćemo. Kada nam dođe potreba da nešto kažemo, mi to moramo reći. Pa šta bude, neka bude.

Njegov BFF je Mirsad. I Mirsad je super osoba, i uvijek je miran na času. Dugo vremena se druže i nerazdvojini su. Iako se ponekad znaju pobiti, onako čisto iz dosade, uvijek su u dobrim odnosima, bez obzira na batine.

Ismail je najjača osoba u razredu, ali bez obzira na to, ne voli nasilje i nikad nije došao u takvu situaciju. Uvijek je spreman pomoći, i uvijek je dobre volje, osim na prvom času dok se malo ne razbudi, kao i svi mi.

Haris je naš sportaš. Veoma voli fudbal, i trenira ga dugo godina. Jednog dana nadam se da će uspjeti, uz puno truda. A nama će biti drago, što je išao sa nama u razred. Haris je naravno divna osoba, kao i svi u ovom razredu. I super se slaže sa svima.

Dino S. i Dino M. Moramo se pohvatiti da nemamo samo jednog Dinu, već dvojicu, a to nije mala stvar. Čuvamo ih ko’ oči u glavi. Dinu S. ćemo pamtiti po njegovima napadima smijeha, koji su znali trajati satima i satima, a kao posljedicu su imali neopavdan čas ili upisan datum. Od prvog dana nas je nasmijavao i popravljao atmosferu u razredu. Dini M. je matematika jača strana. Također, idu mu od ruke i ostali predmeti. Pamtit ćemo ga po njegovoj frizuri koja uvijek mora da bude savršena i koju niko ne smije pipnuti osim njega. Nažalost, nedavno nam je bio dugo vremena odsutan. Ali sad kada se vratio, više ga ne damo nikome.

Harun je najkreativnije dijete u razredu, a osim toga, veoma je pametan. Informatika mu je oduvijek išla od ruke Pamtit ćemo ga po tome što nikad ne izlazi u WC na času. Važno je reći da nam je s njim uvijek zanimljivo, i da IV-d ne bi bio to što jeste bez njega.

Jusuf je najiskrenija osoba u razredu. Uvijek prizna kada pogriješimo. I zbog toga ga svi cijene i poštuju. Dobar je matematičar, a ide mu i Nacrtna geometrija od ruke.

Muhamed je najopušteniji učenik. Uvijek je smiren, i uvijek je spreman pomoći drugima. Sjedi s Ademom i najbolji su prijatelji već dugo vremena.

Benjamin nije što je naš, ali je definitivno najbolji umjetnik na ovim prostorima. Predivno crta. I za ove dvije godine koliko smo u ovom kolektivu,  bili smo mu inspiracija, i crtao je mnogo crteža vezanih za naš razred. Nadamo se da će u budućnosti postati slavni slikar, ali da neće zaboraviti staru raju.

Moramo da se zahvalimo našoj razrednici Amili na svemu. I izvinjavamo se ako smo nekad Vam zadali glavobolju. Ostat ćete nam u prelijepom sjećanju. A kada se sretnemo nekad u budućnosti, uvijek ćemo se nasmijati starim uspomenama, i prisjećat cemo se lijepih vremena provedenih u ovom razredu.

Moje ime je Ajla. Bilo mi je drago sto sam izabrala ovaj smjer jer volim Fiziku i Matematiku. Sada mi je još draže, jer sam stekla mnogo prijatelja i imam mnogo divnih uspomena na srednjoškolske dane.

Uvijek cemo pamtiti ovaj naš razred, našu malu učionicu, i našu dragu razrednicu. Ponosni smo što ćemo ovako lijepa sjećanja ponjeti sa sobom. I ljudi, hvala vam na svemu. Stvarno smo bili i ostali posebni. Prelijepe dvije godine provedene u ovom razredu.