Nakon četverogodišnjeg školovanja, 08. juna 2019. su svečanim defileom i zabavom i maturanti gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” obilježili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U prisustvu prijatelja, porodica, profesora ovogodišnji maturanti su se okupili na platou ispred OŠ ”Huso Hodžić”, nakon čega je uslijedio defile ulicama Tešnja. Među prisutnima smo vidjeli i članove KUD ”Pobjeda” koji su došli da maturantima koji su dio ovog društva požele sreću i uruče prigodne poklone. 

Prema riječima Adele Ibraković, direktorice ove škole ove godine 75 učenika je završilo svoje školovanje te ja za ZOS radio kazala: ”Ja se nadam da će oni uspjeti u svojoj nakani u budućnosti , da će pronaći sreću na fakultetima kao i budućem zaposlenju. Svakako se nadam da će nas posjetiti, doći u Gimnaziju da razmijenimo iskustva i ja im ovom prilikom želim puno sreće. ”

Za većinu od njih ovo je kraj tek jednog ciklusa školovanja, i već razmišljaju o upisima na visokoškolske ustanove.Kako smo već ranije pisali za učenika generacije je izabrana Mevludina Subašić.

Galeriju fotografija možete pogledati na Facebook stranici Zos Radio, video kako je izgledao defile pogledajte ovdje.

 

Tekst, slike i video: © Zos Radio