Kulturno udruženje ,,Musa Ćazim Ćatić” Odžak zadnjih godina raspisuje konkurs za književnu nagradu ,,Musa Ćazim Ćatić” za najbolju pjesmu učenika osnovnih i srednjih škola Odžaka i Tešnja. Književni konkurs se održava u čast velikog bosanskohercegovačkog pjesnika Muse Ćazima Ćatić. Ove godine bio je četvrti po redu raspisani konkurs na kojem su kao i do sada učestvovali i učenici naše škole.  Objavljivanjem rezultata bili smo sretni vidjevši da su u kategoriji srednjih škola prva tri mjesta osvojili naši učenici i to:

1.mjesto Harun Bajrić Ic – ,,XLVIII”

2.mjesto Ena Brkić Ia – ,,Čovjek”

3.mjesto Zarfa Hadžimujić IIIb – ,,Plava kometa”

U uži izbor ušla je i pjesma od naše učenice Medine Šišić IIIc  – ,,Plavooka”.

31.marta u Centru za kulturu Odžak održana je svečanost dodjele književne nagrade ,,Musa Ćazim Ćatić” za nagrađene učesnike konkursa, kao i promocija dvije knjige : ,,Da sam onaj tihi lahor” i ,,Bosna žubori”. Knjiga ,,Bosan žubori” je zbornik nagrađenih i najboljih  učeničkih pjesama sa sva četiri dosadašnja konkursa u kojoj veliko mjesto zauzimaju i pjesme učenika naše škole. Čestitamo svim učenicima za nagrađene i za najbolje pjesme sa nadom da će nastaviti svoje pisanje i njegovanje lijepe riječi.

Ovom prilikom zahvaljujemo se i predsjedniku Kulturnog udruženja ,,Musa Ćazim Ćatić” Odžak, Huseinu Ismailović na velikom zalaganju oko objavljivanja zbornika, kao i podsticanja i vrednovanja savremene bosanskohercegovačke poezije i očuvanja od zaborava lika i djela našeg Muse Ćazima Ćatić.